3 Temmuz 2011 Pazar

KILIÇDAROĞLU VE TOTAL FUTBOL

Madem futboldan örnek verdik öyle de devam edilim.
Futbol ve siyaset benzerliğine biraz daha dikkat çekelim.
CHP yıllardır süren futbol anlayışını bir ofsayt görüntüsüyle yenilemek zorunda kaldı. Genç takımdan gelip, A takımda 40 yıl forma giyen ama bir türlü şampiyonluk göremeyen hatta kimi zaman küme düşen kadroda sıkıntılar baş gösterdi. 
Hücumda ağır kalan,savunmada arkaya adam kaçıran,kademeye hep geç giren, “yemeyelim de atmayalım da” diyen defans ağırlıklı anlayışını değiştirme kararı aldı.
Devre arasında Teknik direktörü değişti. Yeni hoca önce “Total futbol” anlayışıyla tam saha pres yapacağını söyledi. Gençleşmeye karar verdi. Ama altyapıyı bir kenara bırakarak dış transferlere ağırlık verdi.Sağ açığa ardı ardına transferler yaptı.Takımın moitvasyonunu, inancını yükseltmek için Cemaatspor ve Tarikatspor’dan isimlere iki günde imza attırdı.Hoca Efendi'nin altyapıdan yetiştirdiği " Çakmak Muhammet" büyük umutlarla takıma getirildiyse de bir türlü istenen katkıyı sağlayamadı.
CHP'de o dış transferler yönetimi zora soktu,taraftarın tepkisini çekti. Hatta başka kulüplere ilgi duymaya başlayanlar oldu.
Ligi birinci olmasak bile ikinci bitiririz diyen CHP, puan farkını ne 5’e ne de 10’a düşürebildi.Şerefli ikinciliklere bir yenisini daha ekledi. Taktik yanlıştı, transfer hatalıydı, YENİ sistem takıma uymadı diyenler ALTI OK’lu formanın değişmemesi gerektiğinde ısrar etti. 24. sezona girerken yeni hoca arayışları başladı.Yönetimin idari yönden ibra edilmemesi için imza çalımları,kısa paslaşmalar arttı.Genel kurul istekleri ayrı düşen iki taraftar derneğini bile biraraya getirdi.
İşte bu atmosferde CHP sezon hazırlıklarına Silivri’de başladı.Büyük beklentilerle kadroya dahi edilen iki oyuncuyu kulüp binasına bir türlü getiremedi.Çünkü transfer edilen hatta bonservisi  yılların topçusu, duayen golcü “Baba Sülo”dan bedava alınan “Neşter Mehmet” ve "Silivrigücü'nde" çıktığı maçlarda sarı kartlarıyla ünlü “Yazar Mustafa”resmi sözleşmeye imza atamadı. CHP Bosman Kuralına işaret etti;  “Bağımsızspor'dan Sebahat’ı” örnek gösterdi ama federasyon milletin verdiği lisansları tescil etmedi.
CHP sezon öncesi 133 oyuncuyla antremanlara çıktı.İki eksiğinin takımı etkileceği kesin.Tahkim Kuruluna itirazı da reddedilince kadro sıkıntım var diyerek ilk maça çıktı ama zeminden şikayetçiydi.Ligi boykot etme kararı aldı.Taraftar ne oluyor derken,sezon açılışı bir türlü gerçekleşmedi.
ALTI OK "önümüzdeki maçlara bakacağız" diyerek, Söğütözü tesislerinde maç saatine kadar basına kapalı antremanlarına devam ediyor. Genel Kurul istekleri ise mevcut yönetimin bir süre daha baş ağrısı olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder