24 Haziran 2011 Cuma

ADINI BİLMİYORUM AMA SEN ÇOCUKSUN...

Adını bilmiyorum ama sen çocuksun.
Masumiyetin , güzelliğin, saflığın ve mutluluğun adısın. Gözlerindeki ışıltıdan belli daha yaşın 6 – 7. Anlayabiliyorum şu halinden, sırtındaki yük ağır gelmemiş sana. Çünkü daha bir oyunu yaşıyorsun. Çünkü  yeni tanıştın sen yaşam denen oyunbozanla.
Senin sırtına verilen o yük mutluluk değil be çocuk, aslında senin yarınlarını sömüren amcalarının ayıbı. Senin masumiyetini katleden, saflığını yokeden ve mutluluğunu çalanların günahı.
Mavi önlüğünle beyaz yakanla sen gelecekten alacağı olansın.Ama sen öyle bir ülkede yaşıyorsun ki; daha sen doğmadan başlıyor borçların. 
Oyun oynamaktan mı kirlendi pantalonun yoksa kirli elleriyle sana iyilik yapanların kiri mi bunlar? Kim çalıyor senin geleceğini kim suçlu?
Hala gülüyorsun be  çocuk. Sen güldükçe onlarda gülüyor. Oysa senden çaldıkları gelecekle besleniyor herbiri.  Oysa sen oyunlar oynamalısın bu saatte, okulda kalemle kitapla dostluk kurmalısın. Sırtında yükün olmamalı. O yükü sen taşımamalısın.
Ayağındaki kara lastiklerle büyüdü milyonlarcamız. Bilmelisin ki güzel çocuk hep aynı yolda yürümen için, hep sırtında o yükü taşıman için uzanıyor sana o kirli eller. O  kara lastikleri hiç çıkarmaman için sırtındaki  o yük. 
Boyundan büyük bir yük taşıyorsun kendinden ağır. Belki kalabalığın içinden zorlukla çıktın, evdeki yoksulluğun ne demek olduğunu bilerek sırtladın. Çocuksun ama bu ülkede doğdun. O yüzden bilirsin yoksulluğu, açlığı. O yüzden sırtına vurulan yük hafif gelir daha çocuk yaşında.
Birileri seni ezmek istiyor çocuk, seni daha yolun başında mahkum etmek niyeti. Yoksulluğunla kalmanı,  muhtaç yaşamını bekliyor. Ama adını bilmediğim çocuk; sırtladığın onca ağırlığın altında sakın ezilme, çünkü sen yarınsın geleceksin. Kara lastiği çıkaracak kendi yazgını belirleyeceksin.
Kirli elleriyle senin umudunu yokeden her yaşında daha da çok sömürenlere mavi önlüğünle beyaz yakanla yanıt vereceksin. Büyüceksin; büyüdükce öğreneceksin.Seni çocukluğundan alıkoyanlara, yoksulluğunu sömürenlere dersini o gün vereceksin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder